TOP 10 MOTIVE SĂ ALEGI MEZOTERAPIA CA TRATAMENT PENTRU ALOPECIE
1. stimulează regenerarea foliculilor piloși
2. prelungește durata de creștere a foliculilor existenți
3. ajută la oxigenarea locală
4. îți reoferă volumul și strălucirea părului subțire
5. furnizează nutrienții necesari sănătății scalpului
6. are ca scop restabilirea echilibrului hormonal
7. stimulează producția de colagen și elastină care determină oprirea căderii părului
8. îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului
9. încetinește și chiar oprește căderea părului
10. aplicată mai ales alopeciilor acute difuze (căderea bruscă și uniformă a părului, de exemplu după naștere sau perioade stresante, după Covid sau tratamete agresive), conferă rezultate inimaginabile.
Cui se adresează mezoterapia?
Mezoterapia este o practică foarte eficientă și țintește un spectru larg de afecțiuni. Dacă ne referim strict la căderea părului, mezoterapia este destinată persoanelor care suferă de această afecțiune după sarcină, după Covid, din cauza dereglărilor hormonale, iar lista rămâne deschisă.
Care este principiul de bază al mezoterapiei?
Prin mezoterapie, la nivelul scalpului se injectează un cocktail de substanțe cu rol în stimularea circulației sanguine și a factorilor de creștere locali. O mai bună vascularizație a zonei cu pricina va avea ca rezultat oprirea căderii părului și stimularea regenerării acestuia.
Cum se efectuează procedura de mezoterapie?
Există mai multe modalități de realizare a mezoterapiei, fie manual, utilizând o seringă și un ac de mici dimensiuni, fie cu un dispozitiv special ce utilizează microace.
De câte ședințe este nevoie?
O ședință de mezoterapie împotriva căderii părului durează circa 30 – 45 de minute, iar rezultatele sunt vizibile si după o singura sedinta(depinde de afecțiune).În general, ședințele pot fi efectuate la distanță de 14 zile una de alta, ceea ce înseamnă că după două luni poți vedea podoaba capilară mult visată. În medie, specialiștii recomandă 6 – 10 ședințe urmate de proceduri de întreținere desfășurate o dată sau de două ori pe an.
Principalele avantaje ale mezoterapiei în stoparea căderii părului
Față de tratamentele bazate pe pastile, soluțiile folosite în cadrul mezoterapiei sunt aplicate direct la nivelul scalpului, minimizând astfel efectele secundare, alergiile și interacțiunile medicamentoase.Astfel ,se va regenera doar parul de pe scalp,nu și cel de pe tot corpul.
Procedura nu necesită timp de recuperare, purtarea indelungată de bandaj/pansament și nici anestezie. Cu alte cuvinte, pacientul își poate relua activitățile cotidiene.
Ce efecte are mezoterapia asupra scalpului
Efectuate periodic, ședințele de mezoterapie la nivelul scalpului vor avea ca rezultat diminuarea sau stoparea fenomenului de cădere a părului, stimularea regenerării firelor de păr, acestea recăpătându-și densitatea și structura.
Vorbim despre un tratament care doare?
De fiecare dată când auzi cuvintele „injecție” sau „înțepătură” le asociezi cu durerea? Nu ai de ce să îți faci griji! În cazul mezoterapiei împotriva căderii părului, acele pe care le folosim sunt chiar mai subțiri decât firul de păr, iar disconfortul este minim. Dacă ai totuși pielea scalpului sensibilă putem apela la o anestezie locală.
Când se vor observa primele rezultate?
Apariția rezultatelor diferă în funcție de afecțiunea tratată ce stă la baza alopeciei, în medie acestea sunt vizibile și după prima sedinta .La 2 luni de la prima ședință de tratament rezultatele sunt foarte evidente .Pentru menținerea rezultatelor, vor fi necesare ședințe de întreținere, de obicei, 1-2 pe an.
Există și efecte adverse?
Cel mai frecvent pot apărea mici vânătăi la locul de injectare, însă acestea dispar în câteva zile. De asemenea, o zi, maxim două, vei simți un disconfort minim la nivelul zonei tratate.
care sunt cauzele căderii părului şi când trebuie să ne îngrijorăm.
Cauzele căderii părului
Te-ai pieptănat şi priveşti cu stupoare peria: este plină de păr! Linişteşte-te, este normal să îţi cadă fire de păr în fiecare zi. Întrebarea noastră este alta. Sunt mai mult de 100 de fire? Dacă răspunsul este nu, atunci poţi sta fără griji. Dacă răspunsul este da, este posibil să te confrunţi cu o problemă. În acest articol, vom lămuri de ce ne cade părul în exces şi când este cazul să ne îngrijorăm.
Despre căderea părului trebuie să ştim că se poate dezvolta treptat, de-a lungul anilor, astfel încât coada se va subţia de la an la an, sau poate apărea brusc, creând panică. De asemenea, căderea poate fi temporară, părul cade şi se regenerează la loc, sau permanentă, adică părul nu va mai creşte înapoi sub nicio formă.
Cele mai frecvente cauze ale căderii părului
EREDITATEA .Cea mai frecventă cauză a căderii este factorul genetic. Se transmite ereditar, de la părinte la copilul devenit adult. Deşi căderea părului este o problemă comună, șansele sunt mai mari dacă şi membrii familiei suferă la rândul lor de pierderea părului. Cu alte cuvinte, acest tip de cădere a părului se numește alopecie androgenică și este ușor de tratat.
NASTERE ,BOALA ,STRES. Alte cauze des întâlnite sunt nașterea, boala sau alți factori de stres ce pot provoca, de asemenea, căderea părului. Acest lucru este adesea recunoscut la câteva luni după naștere, recuperarea după o boală sau după o operație. Când stresul încetează, recuperarea părului poate dura de la câteva luni pana la ani.
VOPSIT ,DECOLORAT ,TRACȚIUNE. De menţionat că există şi factori percepuţi ca agresivi pentru păr. Vopsirea, decolorarea sau purtarea anumitor coafuri pot duce în timp la căderea părului. Amintiţi-vă de coafurile acelea în care părul stă lipit de cap iar coada traumatizează scalpul. Odată ce îl deteriorați, părul nu va mai crește din folicul, cauzând pete de chelie.
FURTUNA HORMONALĂ. Dezechilibrul hormonal poate duce la căderea părului. Spre exemplu, foarte multe femei care se confruntă cu chisturi pe ovare iau tratament, iar în momentul opririi acestuia pot apărea diverse dezechilibre, printre care şi rărirea părului sau căderea acestuia.
PROBLEME ALE SCALPULUI. Infecțiile şi problemele scalpului duc adesea la diferite afecțiuni. Şi aici facem referire la mătreață, dermatită seboreică, psoriazis sau lichenul plano-pilar. Dacă afecţiunea nu este tratată corespunzător, poate duce și la căderea părului şi implicit apariţia zonelor de chelie.
CELE MAI FRECVENTE MOTIVE DE PIERDERE A PARULUI.
Câteva dintre motivele care provoacă căderea părului sunt evocate mai jos:
ALOPECIA ANDROGENICA: este cea mai frecventă cauză a căderii părului, afectând până la 50% dintre oameni. Afecţiunea debutează de regulă la 30 – 40 ani (în 5% din cazuri debutează la 20 de ani). Debutul precoce este factor de prognostic nefavorabil.
ALOPECIA este de trei tipuri:
1. ALOPECIA AREATA: afectează zone circulare ale scalpului sau bărbii;
2. ALOPECIA TOTALIS: este afectat întregul scalp;
3. ALOPECIA UNIVERSALIS: afectează părul de pe întregul corp.
Efluviul anagen are un debut rapid, de la câteva zile la câteva săptămâni. Rezultatul este o cădere subită a părului însoțită adesea de alopecie difuză severă, care se poate răspândi la 80% din păr și afectează în mod egal femeile și bărbații.
Efluviul telogen acut este cel mai frecvent tip de cădere a părului la femei. Se caracterizează printr-o creștere a ratei căderii părului la 3-4 luni după un factor declanșator. De aceea, este mai frecvent cunoscut sub denumirea de „cădere reacțională a părului”. Căderea sezonieră a părului este un exemplu de efluviu telogen acut.
Stresul, alimentația redusă în calorii, perioada post-natală, post-operație, schimbările sezoniere: efluviul telogen este considerat acut în aceste cazuri. De îndată ce cauza căderii părului este identificată și eliminată, părul va începe să crească la loc după o perioadă de aproximativ șase luni.
Micoza scalpului: este o infecție fungică care poate afecta scalpul și firul de păr. Provoacă zone mici de chelie, care sunt solzoase și provoacă mâncărime. De asemenea, părul este fragil, se rupe ușor, scalpul este sensibil și petele sunt roșii sau gri.
Alopecia de tracțiune: este o afecțiune care este rezultatul presiunii și tensiunii prea mari puse asupra părului, adesea din purtarea unor stiluri strânse, cum ar fi împletituri, cocuri și cozi de cal.
Lichenul plano-pilar: este caracterizat de apariţia de mici ridicături roşii la nivelul foliculilor piloşi de pe pielea capului sau, mai rar, pe alte părţi ale corpului. Aceste leziuni conduc la distrugerea foliculului pilos şi, în timp, se ajunge la dezvoltarea unor zone de scalp fără păr (zone de alopecie).
CĂDEREA PĂRULUI LA BĂRBAȚI
Căderea părului la bărbați apare sub formă de chelie şi implică, de obicei, căderea progresivă a părului, deasupra tâmplelor și a coroanei capului. Chelia de tip masculin este o trăsătură genetică, care provine de la părinți. Alte forme de cădere a părului pot fi cauzate de medicamente, prea multă vitamina A, proteine insuficiente, boală sau stres. Aşadar, un stil de viaţă sănătos este cheia succesului atunci când vorbim despre menţinerea podoabei capilare.
CĂDEREA PĂRULUI LA FEMEI
Calviția feminină duce adesea la subțierea scalpului, apariţia cheliei, a părului rărit și chiar căderea completă a părului. Aşa cum am mai spus, în jur de 100 de fire de păr pe zi vor cădea, fie că vrem, fie că nu. Peste această limită intervin şi problemele şi este necesar să vă adresaţi dermatologului şi endocrinologului.
Cum să preveniți căderea părului
Există diferite moduri pentru a preveni căderea părului. În primul rând, evitaţi coafurile care vă pot deteriora părul: coada de cal, împletiturile strânse, pentru că îţi pot smulge, la propriu, firele de păr.
Evitaţi pe cât posibil decolorarea sau vopsirea părului prea des, folosirea plăcii de îndreptat sau alte dispozitive ce supraîncălzesc firele de păr.
Folosiţi un șampon blând și potrivit tipului de păr, cu ingrediente eficiente, măşti calitative şi uleiuri bune.
DACĂ PĂRUL NU VA MAI CREŞTE ÎNAPOI?
Există şi cazuri izolate când, în anumite locuri de pe scalp, părul să nu o să mai crească niciodată înapoi. Foliculii de păr sunt distruși și astfel firele noi de păr nu vor mai apărea. Pentru acest tip de alopecie nu există încă un tratament.
De asemenea, după un tratament pentru cancer, ce implică radiaţii sau chimioterapie, este posibil ca părul să nu poată crește înapoi.
CONCLUZIA
Există diferite cauze și condiții care duc la căderea părului. Singurul lucru pe care îl poți face pentru a evita pierderea părului este să trăiești sănătos și să apelezi cu încredere la proceduri inovative precum mezoterapia!