Top

Cerasela Bruma Beauty Clinic

Tot ce trebuie să ştiţi despre acidul mandelic şi peelingul natural de vară

Într-o societate în care frumuseţea este ridicată la rang de artă, metodele tradiţionale de înfrumuseţare au fost înlocuite cu practici mult mai eficiente. Dacă pe vremuri se tampona tenul cu felii din fructe, în era modernă se fac peelinguri cu acizii extraşi din acestea, pentru că acţiunea lor este net superioară clasicelor măşti.

Un exemplu ideal în acest sens este acidul mandelic – alegerea perfectă pentru un peeling natural care să regenereze celulele şi să lumineze tenul îmbătrânit, obosit, ridat şi fără vitalitate.

Ce este acest acid mandelic

Acidul mandelic este un αlfa-hidroxiacid (AHA), extras din migdale amare, format din opt atomi de carbon. Din acest considerent, acţionează într-o manieră soft, chiar dacă are pKa de 3.41, asemănător altor AHA. (n.r. valoarea pKa este o metodă utilizată pentru a indica puterea unui acid)

Peelingul cu acid mandelic a fost denumit şi peeling de vară, deoarece substanţa nu este fotosensibilizatoare.

Tratăm problemele pielii sau le camuflăm?

Româncele preferă să investească bani în cosmetice, cu care să acopere la nesfârşit un ten cu probleme. În alte culturi, accentul se mută pe tratamentele de îngrijire a pielii, iar machiajul vine în completarea unei frumuseţi deja existente şi atent păstrate.

Peelingul cu acid mandelic este o procedură de îngrijire ce utilizează ingrediente naturale, mai exact substanţe extrase din migdale. Tocmai de aceea vorbim despre un peeling natural şi nu unul chimic!

Datorită substanţelor extrase din migdale, uniformizarea şi curăţarea tenului sunt realizate delicat, având în vedere compoziţia acestui acid, uşor adaptabil feluritelor tipuri de piele.

Acidul mandelic are ca scop bine definit îndepărtarea celulelor moarte de pe ten, ajutând totodată la regenerarea lor. Este tratamentul ideal împotriva fotoîmbătrânirii, contribuind la estomparea imperfecțiunilor şi tratarea acneei şi a semnelor lăsate de această afecţiune cu care ne confruntăm tot mai mult, în contextul poluării, stresului, alimentaţiei deficitare la capitolul nutrienţi.

De asemenea, acidul mandelic controlează şi normalizează cantitatea de grăsime produsă de celulele pielii, reduce apariţia de pustule inflamatorii, comedoane, acnee sau rosacee.

Rezultatele sunt vizibile imediat după prima şedinţă de tratament.Tenul devine strălucitor, curat, iar nuanţa sa este uniformizată.

Realizat cu regularitate, peelingul cu acid mandelic are rol antiîmbătrânire, pentru că determină o exfoliere uşoară şi progresivă a pielii, stimulând producţia de colagen şi noi celule.

Acești agenți naturali de exfoliere vin în diferite concentrații și produc efecte remarcabile atunci când sunt aplicaţi pe piele.

Perfect şi pentru ten sensibil!

De cele mai multe ori, persoanele cu ten atopic se tem de tot ce înseamnă exfoliere, din teama de a nu se pricopsi cu iritaţii. Vestea bună este că acidul mandelic poate fi utilizat inclusiv pe pielea sensibilă, pentru că acţionează delicat! După un singur tratament, nuanţa tenului este uniformizată, iar pielea îşi recapătă acea strălucire ce denotă sănătate şi prospeţime.

Ce spun clientele care au încercat tratamentul

„Când iarna geroasă a plecat şi razele soarelui sunt tot mai puternice, este momentul ideal să îţi ajuţi tenul să se regenereze. Azi am făcut un peeling cu acid mandelic. Pişcă puţin, durează jumătate de oră (deci îţi poţi face oricând timp pentru această procedură) şi, cel mai important, efectul este aproape imediat: tenul începe să strălucească de la interior, după nici o oră, iar pielea este întinsă şi…fericită

Ana Maria

***

Este primul meu tratament facial şi sunt mai mult decât mulţumită. Iniţial, am avut o oarecare teamă, deoarece sunt posesoarea unui ten cu probleme, mai exact cu dermatită seboreică şi mă temeam că iritaţia se va agrava. Din contră, după tratament pielea a căpătat o textură fină, curată, iar cremele pe care le aplic eu de obicei au acţionat mult mai profund. Machiajul se aşează altfel pe un ten frumos şi sănătos. Ce m-a bucurat şi mai tare a fost că petele mele pigmentare s-au mai estompat şi, ţinute sub control cu cremă de protecţie solară, nu au mai avut aceeaşi intensitate ca în verile trecute. Cu siguranţă, peelingul cu acid mandelic va intra în rutina mea de îngrijire”

Alina

***

Înainte de aplicarea tratamentului şi de examinarea atentă a tenului, specialistul va explica pas cu pas cum va decurge întreaga procedură. Aşadar, este important să întrebi în caz că ai nelămuriri.

Concluzia: este atât de uşor să fim frumoase în ziua de azi!

A fost odată ca niciodată o epocă în care femeile aveau foarte puţine opţiuni atunci când venea vorba despre aspectul lor fizic.